mandag, august 07, 2017

Feriemat

Det blir jo gjerne litt (mer) spising når man er på ferie - her er et utvalg av årets mer minneverdige (av så mange årsaker) kulinariske utskeielser.


At pizza frutti di mare inneholder skjell var forsåvidt ikke så overraskende - men at de faktisk kom med selve skjellet var unektelig litt uventet.

 

Risotto er ikke den mest fotogene matretten, men kokken gjorde sitt beste ved å bygge en palme av aspargestopper og salatblader. (og uansett smakte den fantastisk, og det er som kjent det viktigste).


Dette er visstnok en italiensk softis. Jeg vet ikke hva forskjellen er (men jeg tror ikke det har noe med geletoppen å gjøre), men god var den. Grand Café på bryggekanten i Stockholm.


Det var en gang et tapas-brett...


Vikingmat. Ølbrasert gris med knas, flatbrød og tidsriktig grønt følge på vikingskipmuseet i Roskilde.


Årets isfunn. Sjokolade-softis og pistasj-softis tvunnet sammen i vakrere harmoni enn ebony og ivory. Kanskje en fordel at den ikke selges her, egentlig...


Baren på danskebåten hadde hverken eple- eller pæresider, til tross for at begge deler sto på menyen. -Men jeg kan lage en drink som likner, sa bartenderen, men unnlot å si at den var mer enn dobbelt så dyr og mye mindre.  Den var god, da, det skal han ha.

Ingen kommentarer: