fredag, juli 21, 2017

Ferie'17: Skip ohoi!

Javisst, vi er her igjen - den tiden på året hvor jeg gleder verden og mine fem faste lesere med en strøm feriebilder av varierende kvalitet og interessegrad. Sommerens første ferietur gikk til Danmark, varte en drøy uke og startet med en båttur. Samme uka som DFDS ble kritisert for å ha båter som trenger oppgradering på flere måter, og det er vanskelig å være uenig...Klar til avreise! Siden jeg for en gangs skyld reiste med bil og ikke måtte begrense bagasjen til det jeg kan håndtere på offentlig transport besto den av litt flere kolli enn vanlig. Og min lille retro håndkoffert er ideell som lugar-koffert.


For alle som måtte frykte og/eller håpe på det motsatte - kveldsunderholdningen på danskebåten er stadig den samme. Hun sang greit nok og trykket ikke feil på sitt ferdigprogrammerte keyboard så altfor ofte (sjelden mer enn en gang per sang), han kunne hverken spille eller synger, og både uttale, diksjon og låtvalg var... interessante. De glitterkledde musikalsangerne de alternerte med var faktisk brukbare, til tross for min umiddelbare angst kom hanen i kurven seg gjennom Bring him home (også et interessant låtvalg, omstendighetene tatt i betraktning) med æren noenlunde i behold. På hjemveien testet vi ut puben/pianobaren - han som hold til der kunne spille, men hadde nok gjort seg best som taffelpianist, for å si det sånn. Dessuten burde noen fortelle ham at Wet Wet Wet ikke er en norsk gruppe... Det som hadde hjulpet alle involverte var å skru ned lyden fire hakk - alt høres bedre ut når det ikke blåser ut ørevoksen din samtidig.


Du vet du står ytterst på kanten når de spenner ut sikkerhetsnettet rett bak bilen...


Jeg skjønner at det ikke er så lett for telefonen å posisjonere seg midt ute på sjøen, men San Paolo var vel et litt optimistisk skudd i blinde...?


På vei hjem igjen - indre Oslofjord i strålende sol.


...for vi ligger forrest i køen (hvertfall foran Kielferga)...


Morgenens mest fotograferte måke. Den spankulerte rundt på øverste dekk og stoppet gjerne og ofte for å la seg fotografere av begeistrede turister. Jeg ble litt skeptisk da den siktet seg inn mot høyttaleren . jeg har ennå ikke truffet en måke som har trengt å øke volumet...Bagasjen hadde visst lagt på seg en smule. Særlig fornøyd med kurven, som alt er i gang med sin nye tilværelse som håndarbeidskurv.

Hvor ferden gikk og hva vi så og gjorde? Følg med, følg med...
*prøver hardt å gjøre meg interessant*

Ingen kommentarer: