søndag, desember 18, 2016

Bergens beste sider

 Årets høstferie gikk til Bergen. Formen la visse begrensninger på innholdet, men med jevnlige kafépauser og en daglig ettermiddagslur på hotellet ble det likevel en bra tur. Bergen viste seg fra sin absolutt beste side, med strålende sol, knallblå himmel og ikke en sky i sikte.


 Det er jo ikke det at jeg ikke har sett eller kjørt Fløibanen før, men det hører jo med...


...akkurat som det obligatoriske utsiktsbildet fra toppen.


Det snurrer litt ekstra i et allerede svimmelt hode når man sitter på toppen og ser nedover, kan jeg fortelle,


Vi var tilbake på Det Hanseatiske Hotel - denne gangen øverst, bortest, vekkest oppe under takbjelkene.


Dessverre uten badekar denne gangen, men med ganske lekre taklamper.


Ja, jeg er faktisk så varig skadet av Tenk om at ordene urbant landbruk er nok til at jeg stopper opp og ler høyt,,,


Vi snublet over konditoriet Sweet Rain og fant ut at det var på tide med et fika-stopp. Elegante omgivelser, lekre kaker og veldig god te - selvplukket og -blandet urtete. 


En kake verdt et nærbilde. Karamellmousse og salt-pretzel-og-nøtter-bunn.

Vi hadde selvfølgelig et kulturelt mål med turen - Den Nationale Scenes oppsetning av Spellemann på taket. Etter fråtsingen på Det Norske for et par år siden var det litt uvant at ikke var på nynorsk (og André Søfteland var ikke helt på Pål Christian Eggen-nivå når det gjaldt skjeggvekst...), men det var fort glemt. Yentes ET-øyeblikk svevende på sykkel over scenen må jo nevnes, og parmaker-fugleskremsel-dansen. Om jeg gråt da Teveje fornektet Chava? Er det i det hele tatt mulig å la være...? Turen store nær-en-kjendis-øyeblikk var forøvrig også teaterrelatert - Vidar Sandem satt ved nabobordet da vi spiste middag før forestillingen. Knallværet varte hele veien hjem over Hardangervidda, hvor snøen hadde gjort sitt inntog.Litt shopping, som alltid - et skjørt og en jakke fra Fretex, en ring og The edge of the world av Michael Pye. En historiebok om Nordsjøens betydning for de omkringliggende landene må da være en passende Bergens-souvenir...

Ingen kommentarer: