onsdag, juli 27, 2016

Kystturné 2016 : Dyreparken

Neida, jeg synes overhodet ikke det er pretensiøst å omtale årets sommerferie som en turné...

 I stedet for den vanlige storby-ferien ble det i år turist-i-eget-land-ferie. Først tok vi tog til Kristiansand og besøkte venner der i tre dager, så tog (og bussfortog) videre til Stavanger og tre dager der. Deretter båt opp til Bergen og en overnatting der før ferien ble avsluttet med en virkelig turist-dag: Båt fra Bergen og inn Sognefjorden til Flåm, Flåmsbanen opp til Myrdal og Bergensbanen hjem til Oslo. Mye fjord og fjell og kyst for pengene, altså. 

 Men først Kristiansand og Sørlandet. Og det at den yngste i forsamlingen er 36 er da ingen grunn til å ikke ta en tur i Dyreparken (Vi droppet Kaptein Sabeltann & co - men jeg hører rykter om at det er et og annet blant sjørøverne som kan glede damer i mange aldre...)


Giraffer er stilige! Disse to spaserte rolig og verdig langs gjerdet, kom tidvis ganske nærme, men var ikke interessert i å stoppe for fotografering.


Sebraene var derimot ikke vonde å be - All right, Mr DeMille, we're ready for our close-up.Tigre er helt greit å ha på litt avstand og bak et solid gjerde. De er større enn du tror...


I følge vårt fastboende følge med årskort og mye Dyrepark-erfaring var det ikke dagligdags å se begge de røde pandaene og faktisk få dem med på samme bilde.


Den nybakte moren rev seg løs fra sine søte små for å posere litt på steinen (det er et ganske solid glass mellom oss - det er ikke fullt så nærkontakt som det ser ut som.).


Klem!


Kasper og tante Sofie på balkongen rett etter at det store spørsmålet er stilt.
-Frøken Sofie, kunne du tenke deg -
-Ja, det vil jeg. 

Vi havnet midt i forestillingen i Kardemomme by og jeg gikk umiddelbart i nostalgi-modus. Hvem i forsamlingen som lo høyest? Nei, si det (eller spør ungene som snudde seg)...


Barbereren gjorde sitt beste for å bekrefte fordommene om yrkesgruppens foretrukne fil og hadde helt klart et svakt punkt for Jesper - den røver'n... 


Flodsvin! Utvilsomt marsvinets litt storvokste fetter.


Jeg har ennå ikke lyktes i å få en påfugl til å vise meg halen...


We like to move it, move it!
Mengden tegnefilm-referanser man får av å gå gjennom en dyrepark kan være ganske enorm...

Neste turné-stopp: Stavanger.
Fortsettelse følger,,,


Ingen kommentarer: