lørdag, august 08, 2015

Feriens koffert-påfyll

Om det ble noe shopping i ferien? Vel, altså... Som lillebror pleier å svare når noen stiller et veldig opplagt spørsmål - er paven katolikk? (Og nei, jeg vil ikke ha noe QI-inspirert respons som ved hjelp av obskure fakta, glemte historiske finurligheter og tradisjoner og semantisk detaljpirking beviser at paven egentlig ikke...)
Du vet du har vært i Skottland når du kommer hjem med en sekkepipe-spillende engel... Kopi av en utskjæring i Thistle Chapel i St. Giles-katedralen .Rutet ullstoff er jo også en skotsk selvfølge. her i form av en veske jeg fant i butikken på nasjonalmuséet. Kan også anbefale restauranten i museets toppetasje, hvor vi hadde en minneverdig lunsj. Samt selve museet, selvfølgelig - vi dro jo ikke dit primært for å spise og shoppe, egentlig.


Tistel-øredobber avslutter den utpreget skotske delen av ferieinnkjøpene...


 


Ringen kan forsåvidt minne om Andreaskorset i det skotske flagget, men det er nok en ren tilfeldighet fra alle parter...

Noe av det morsomste med Storbritannia rent shopping-messig er mengden charity shops man finner overalt - små og større bruktbutikker til inntekt for veldedige formål. Hver organisasjon, sin butikk. Ikke så langt fra hotellet lå det et titalls av dem samlet på et par kvartal, med en strategisk plassert tesalong midt i. Et opplagt sted å tilbringe en formiddag.
Hårspenne og øredobber, til den voldsomme sum av £1. Til sammen.

Smykker er i det hele tatt den ideelle ferie-souveniren - du skal kjøpe mange før det tar nevneverdig mye plass i kofferten.

Grønt er jo aldri feil.

'

Armbånd til enhver anledning, og et rødt øye.

Jeg trengte vel strengt tatt ikke en ny veske, men det var så mange fine ugler på den...


We're watching you...

Dessuten ble det  - tro det eller ei - også noen bøker. Og selvfølgelig te, men mer om det ved en senere anledning...

Ingen kommentarer: