tirsdag, mai 19, 2015

MGP 2015 - første semifinale

Melodi Grand Prix-tid! Som alltid har jeg felt mine bastante og ubarmhjertige dommer over alle låtene, basert på første gangs gjennomhøring - det er tross alt i det settingen de må funke om det skal bli suksess...

Moldova - Justin Bieber-wannabe med tekst inspirert av 3-åringer verden over. What I want what I want want want want...

Armenia har minst to forskjellige sanger på en gang, det går aldri særlig bra. Sangerne og rytmeseksjonen er helt uenige om hva de egentlig driver med. Lapskaus-låt.

Belgia har glemt noe av det viktigste for en MGP-låt - den må ha et refreng! Dette blir monotont og kjedelig og høres ut som om det kan bikke over i skriking på scenen.

Nederland høres ut som noe jeg har hørt mange ganger før. Men hva er greia med waiaiaiaiaiai-inga?

Finland stiller med psykisk utviklingshemmede artister i år. Jeg vet ikke helt hva jeg egentlig synes om det, men låta er uansett ikke i min gate. Selv om de får pluss for å synge på finsk

Det ironiske i at låta til Hellas heter One last breath og hun puster og peser og høres ut som om hun har pusteproblemer gjennom hele låta...

Estlands video distraherer meg fra låta - hvorfor slår han seg til blods på speilet? Men den har noe ved seg, den kryper litt under huden. Klisjétittel til tross.

Makedonia har dagens søteste video. Liker låta også, igrunnen - den har det typiske MGP-folk-etnisk-svunget i refrenget.

Serbia mener sikkert budskapet sitt om at Beauty never lies, men det blir jo en klisjébonanza uten like i både tekst og melodi - og video...


Ungarn er vent og vakkert og velment og dørgende kjedelig. Kunne funket rundt leirbålet på sommerleir, har absolutt ingenting i MGP å gjøre.

Hviterussland har en dame som spiller fiolin inne i et timeglass og en mann som løper i vindmaskin. Låta er forsåvidt ikke så verst - ikke noe jeg vil stemme på, men jeg løper ikke skrikende ut av rommet heller.

Russland synger om fred igjen - det er stadig like smakløst og lite overbevisende, omstendighetene tatt i betrakning. På grensen til skriking, over grensen til slitsom og irriterende.

Danmarks wannabe-gamle unggutter er jo søte... Veldig allsangvennlig og catchy, selv om det også er en sang som nok har deltatt før.

Albania var mest masete, med årets så langt mest alternative engelskuttale.

Romania blir for alvorlig og for politisk til å fungere i MGP, helt uavhengig av låta forøvrig. Det blir litt som Ungarns låt om barnemishandling i fjor - det er helt feil arena.

Georgia føyer seg inn i årets lange rekke av litt skrikende kvinner. Hun her er nok av de sinteste, uten at det gjør noe særlig for å fremheve bidraget.

Makedonia og Danmark får dele dagens favoritt-tittel, men noen stemme fra meg får de neppe,,,

Ingen kommentarer: