søndag, mars 01, 2015

Ski-VM Falun

I skrivende stund er 5-mila, den avsluttende øvelsen i ski-VM, 8 minutter gammel. Uansett hvordan det går vil VMs tre første dager være de jeg husker best - da var jeg til stede på stadion i Falun. Det var litt nedtur å komme hjem og se resten på tv (i den grad jeg rakk å se noe særlig) - som så mye annet er det jo aller morsomst live... 


Marit Bjørgen, Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla feirer sprint-medaljene på VMs første dag.


Hoppbakker i flomlys, sett fra langrennsstadion.


Hemköp i Falun var forberedt på storinnrykk av nordmenn, og hadde tatt inn store mengder lomper for anledningen...


Det kombinerte hopprennet fredag formiddag ble utsatt i tre timer, så vi fikk nok av tid til å utforske stadionområdet mens vi ventet. Og den som venter på noe godt, får renn til slutt...


Vi havnet rett bak fanklubben til Alessandro Pittin - de hadde en særdeles god dag. Sølv var definitivt ikke nederlag for den gjengen.


En kanelbulle på en tilnærmet folketom stadion før kombinert langrenn. Hverken hopp eller kombinert er noe som interesserer svenskene, selv når det er snakk om VM-renn. Arrangørene hadde klart å hoste opp en tidligere medaljevinner i kombinert - det var noen tiår siden han hadde vært aktiv, for å si det sånn.


Kombinertløperne klare til start. 

På lørdag var det utsolgt på langrennsstadion. Kjempestemning - og ikke plass til å røre seg. Fordelen er jo at det ikke er noe problem å holde varmen... Stas med gull til Therese Johaug, men enda mer med sølv til Astrid Urenholdt Jacobsen. Sjelden har en medalje vært mer velfortjent.


Det er likevel ikke til å komme unna at dette var VM-turens store høydepunkt. Rune Veltas gull i liten bakke var over all forventning - selv ikke etter første omgang turde vi egentlig helt håpe på det. Gleden da gullet var sikret var stor, høylydt og ektefølt. På bussen fra stadion var vi de eneste to nordkvinnene på en buss full av svensker, det var ingen tvil om hvem som gliste bredest hele veien hjem.

Neste ski-VM arrangerer i Lahti. Man skal jo ikke se bort fra at det blir en tur dit også...

Ingen kommentarer: