tirsdag, juli 29, 2014

Siste mote fra Paris


I min ganske velfylte bokhylle står det en ungpikebok fra 1933 - Mary Storms Noe for sig selv (legg merke til stavemåten). Innkjøp av loppemarked i et nostalgisk øyeblikk av mamma, som husket å ha lest den da hun var i rette alder, selv om den tidsmessig mer tilhører mormors generasjon. her er selvfølgelig mye god og oppdragende moral, men tenåringsjentene i boka er og får lov til å være ganske så klesfikserte. Den store lykken for hovedpersonen er når hun mot slutten av boken får nye klær fra Paris, og toppen av kransekaken er en ballkjole som hun får svinge seg i på juleball i siste kapittel.


Jeg har også ny kjole fra Paris! Riktignok er den hverken ballkjole, kremgul eller i crepe de chine, men en enkel sommerkjole i bomull er tross alt mer anvendelig, og gul har aldri vært min farge.


I stedet er den bladmønstret i to nyanser av rosabeige med bittesmå blå prikker - og kjøpt på selveste Champs Elysées. OK, så er ikke Monoprix akkurat den mest eksklusive av butikkene i strøket, men det trenger man jo ikke snakke om - den er fortsatt fra Paris...

Ingen kommentarer: