torsdag, mai 08, 2014

MGP - semifinale #2

Tid for semifinale nummer to - i kveld skal Norge til pers. Jeg er ikke helt solgt på Silent storm, men den burde greit gå videre i dette selskapet. Kveldens mest omtalte er uten tvil Østerrikes kjole-og-skjegg-deltager - det fokuset burde ligge på er at det er en av de klart sterkeste låtene. I god nordisk vennskapsånd heier jeg litt på Finland også - og krysser fingrene for at Polen ikke går til finale.

Maltas bidrag føles ikke akkurat veldig 2014, for å si det sånn. men jeg liker den - hvertfall fram til dama begynner å synge...

Israel er sinna på to språk, med samuraisverd og gymdrakt. Ja, ja...

Norges bidrag i år burde være helt i min gate, men jeg synes den er litt kjedelig... Og han burde jobbe med diksjonen sin.
 
Jeg blir så distrahert av hippekollektiv-videoen til Georgia at jeg ikke helt får tak på sangen, men hun kan ihvertfall synge...

Provoserende spekulativ pornoestetikk-video fra Polen - lurer på hva slags sceneshow de ser for seg... Låten er pop-møter-folkemusikk-ute-å-helt-bli-venner.

Østerrikes deltaker har kjole og skjegg - her tør jeg ikke bruke annen betegnelse enn hen - dels veldig tøft, dels veldig distraherende. Men jeg digger låta!
Litauen får prisen for dagens mest slitsomme, både sang og sceneshow. Epileptisk anfall neste...

Åh Finland, å kalle MGP-bidraget sitt Something better er jo å be om  dårlige vitser.... Men det er slett ikke verst, og de skal få pluss for ungdommelig entusiasme og for at de spiller sine egne instrumenter.

Det er i og for seg ikke noe galt med Irlands bidrag, hverken sang eller sanger, men den er ikke akkurat nyskapende, original eller bemerkelsesverdig på noen måte heller.

Hviterussland er bare teit og irriterende. Ikke kommer jeg til å ha lyst på ostekake med det første heller...

Take me now, hold me now - skikkelig originalt fra Makedonia. Det er noe litt hjelpeløst over dansingen hennes - hun ser ut som om hun har forvillet seg inn på et disko hun er minst ti år for gammel for.

Sveits har litt lett folk-inspirert felegnikking - det har jo funket før... Banjo har de også, og plystring. Litt morsom, litt repetitiv.

Jeg har sagt det før, Hellas - rapping i MGP: Nei. Dessuten burde det være en maksgrense for hvor mange ganger man kan gjenta samme ord i en sang.

Slovenia står for dette årets obligatoriske kopi-av-fjorårets-vinnerlåt-bidrag, med trommer og fløyte og det hele. Det funker jo aldri like bra annen gang...

 Ovi deltar for Romania igjen - rart at norsk presse ikke har hevet seg over det ennå (så langt jeg har sett, da), Masete og slitsom låt, med i overkant mye skriking fra hans kvinnelige duettpartner.


Ingen kommentarer: