mandag, august 05, 2013

Veldedighetsshopping

Noe av det mest fantastiske med å shoppe i Storbritannia er mengden charity shops - små og store bruktbutikker drevet til inntekt for veldedige organisasjoner. De er overalt - selv i lille Eastbourne fant vi fem bare i hovedgaten - prisene er lave og utvalget eklektisk. Vi var innom mange i løpet av uka, det var litt vanskelig for enkelte å bare gå forbi... 


Emaljeøredobber - de kan være gamle eller de de kan være nye billigkopier, jeg vet ikke. Jeg vet bare at de er fine og kostet et helt pund, og at det var helt uaktuelt å la dem bli igjen.


Selvfølgelig trenger jeg en veske til...Blank og lilla med tre store rom og en liten sløyfe - stor nok til både bok, paraply, matboks og alt annet jeg trenger å ha med til daglig. Passer fint når min grå hverdagsveske fra Helsinki begynner å bli utslitt.


Det er aldri lett å ta gode bilder av seg selv i speilet... Skjørt med masse vidde, perler og paljetter, i likhet med vesken kjøpt på en Cancer Reasearch-shop i Portobello Road.

Jeg vanker jevnlig på Fretex og loppemarkeder i Oslo, men det blir ikke helt det samme likevel. Muligens mest fordi alt er mer spennende i utlandet...

2 kommentarer:

ellikken sa...

Ah, skjørtet er jo überkult :)

- Også måtte jeg le litt av tanken på Eastbourne. Var der på det glade nittitall, vill og gal på interrail med venninne. Har aldri sett så mange pensjonister før på ett sted i hele mitt liv. Det krydde av gamliser overalt, hele tiden. Vi var der bare en dag, for å si det sånn :)

HildeSol sa...

Jeg var på språkreise i Eastbourne i '94, var derfor vi endte opp på dagstur dit nå. Da så jeg bare alle de andre språkreiseungdommene, men når du nevner det, var det en og annen pensjonist å se der nå... ;)