søndag, august 25, 2013

The Crown, Oxford

Etter college-sightseeing i Oxford var det tid for mer prosaiske ting - mat. Vi fulgte et tilfeldig skilt inn gjennom en buegang fra gågata og fant denne fantastiske oasen i en stille, skjermet bakgård. 


Et skilt på veggen fortalte at puben hadde eksistert hvertfall siden 1300-tallet, og trolig et par hundre år lenger. Shakespeare skal også ha vanket der i sin tid, og det er lett å skjønne hvorfor.


Blomsterprakten ute var imponerende, dette er bare en liten del av det. Interiøret var også sjarmerende, men vi satte oss selvfølgelig utendørs - det var jo sommer! Maten - mushroom melt sandwich - var god og servicen sjarmerende og upåklagelig, og den virkelig store overraskelsen var salaten. Vi fikk valget mellom chips og salat som tilbehør, og i et anfall av sunnhet gikk jeg for salat, uten å forvente annet enn et salatblad, to agurkskiver og en tomatbåt. Jeg fikk en skal med finsnittet rå gulrot og blomkål, bondebønner og granateplekjerner. Det er dette som på fagspråket kalles det lille ekstra... Neste gang skal jeg ta meg tid til dessertmenyen også...

Ingen kommentarer: