tirsdag, august 06, 2013

Oxford og Christ Church College

Vi tok en dagstur til Oxford (en timeslang togtur fra Paddington) for å kjenne på tradisjoner og historie. De eldste collegene (hvilket som er det eldste er et definisjonsspørsmål - går man etter stiftelsesdato eller åpningsdato, eller datoen det økonomiske grunnlaget var sikret?) går helt tilbake til 1200-tallet.


Christ Church College er ikke av de aller eldste (det er "bare" fra 1500-tallet), men det er et av de mest kjente. Jeg kjente lysten til å bli student igjen komme krypende, og lurte litt på hvor lang tid nye studenter bruker på å venne seg til omgivelsene.
De som har sett Harry Potter-filmene, kjenner seg kanskje igjen...


 Collegets gamle og ærverdige dining hall - som fortsatt er i daglig bruk - var inspirasjonen for Hogwarts great hall.

 

Et stort glassmaleri i hallen er en hyllest til et annen kjent barnebok. Lewis Carroll, forfatteren av Alice i Eventyrland, jobbet ved Christ Church i mange år - Alice var datter av skolens rektor. I vinduet er det bilde av henne, samt mange figurer og symboler fra boka.


Rett utenfor hallen er det en sidedør merkte "Buttery". Inngangen til Dobby og resten av the house elfs...?


En dodo på trappen til biblioteket. Der hadde dessverre besøkende ikke adgang *sukk*Nye blomster på gammel mur - et treffende bilde på Oxford som en sjarmerende blanding av nytt og gammelt. Da vi var ferdige med å beundre gamle bygg og enda eldre tradisjoner gikk turen til byens handlegate hvor jeg pådro meg flere helt nye poser...

Ingen kommentarer: