mandag, juli 09, 2012

Berlin I

Plutselig var var årets skolebokinnleveringskaos over og ferien et faktum! Kofferten ble pakket, passet funnet fram og flyet lokalisert, og vips så var vi i Berlin. 


Berlinerdomen. Hverken så gammel eller så katolsk som den ser ut...


Parlamentsbygningen, sett fra elven Spree, som i dette området var grensen mellom øst og vest. Korsene på bredden er til minne om mennesker som omkom i forsøk på å ta seg over.


Kulturhus. På folkemunne omtalt som "Den gravide østers"...


Fjernsynstårnet. I kula er det vissnok flott utsikt og dårlig mat. Vi satset imidlertid på køfri ferie og fikk ikke testet noen av delene. Tårnet skulle vise Øst-Tysklands tekniske kompetanse og være et stolt symbol -litt pinlig da for et svært sekulært styre som hadde fjernet korsene fra kirkespirene at når sola skinner på kula dannes det et stort, skinnende og svært synlig kors. I Vest-Berlin omtalt som "pavens hevn"... Bussguiden vår kunne også fortelle at kula under fotball-vm i 2006 "dressed up as a soccer ball. But its disguise fooled no one..."


Rykende fersk forskning viser at det å befinne seg i nærheten av Brandenburger Tor uten å tenke på Ketil Stokkan fortsatt er svært vanskelig.


Holocaust-minnesmerke. Enormt, mye større enn bildet gir inntrykk av.

Fortsettelse følger...

2 kommentarer:

ellikken sa...

Hahah! Har hatt en Ketil Stokkan-opplevelse foran Brandenburger Tor selv... *ler høyt*

HildeSol sa...

Undervurder aldri kraften i en gammel MGP-slager... ;)