tirsdag, februar 07, 2012

Selmas kaker

Jeg stusset unektelig litt da jeg åpnet en pakke på julaften og fant...


...en kilo mel?! Skrädmjöl? At det var?


I pakken lå også boka En doft av Mårbacka, og ting ble straks litt klarere. Mårbacka er som kjent gården til Selma Lagerlöf, og boka inneholder kakeoppskrifter, om ikke Selmas egne, så fra Värmland på hennes tid. En viktig ingrediens i mange av dem er nettopp skrädmjöl , et lokalt mel malt på ristet havre.


I helgen fikk jeg endelig testet ut oppskrift og mel -dette er Stöpaforskake med tyttebær. Stöpafors er forøvrig også navnet på mølla som lager melet, etter samme framgangsmåte som siden 1917.

Kaken ble med på middagsbesøk til giverne av den originale gaven (kjøpt på julemarked på Mårbacka), og alle var enige om at det hadde vært en vellykket gave...

Ingen kommentarer: