torsdag, oktober 13, 2011

Høst i Frognerparken

Når rørleggeren stenger både vann og avløp i hele gården og det er ferietid og strålende høstvær, er tiden inne for å besøke et av favorittstedene mine -Frognerparken (for de som deler mine følelser her kan jeg forøvrig anbefale medlemskap i Frognerparkens venner).
Portnerboligen til Frogner hovedgård -og farmors barndomshjem. Kanskje ikke så rart at jeg føler tilknytning til parken...

Ingen tur i Frognerparken er komplett uten fugleforing.Man kan jo lure på hvor mange kilo brød som legges igjen her hvert år -eller hvor mange jeg har lagt igjen i løpet av 30 år, for den saks skyld...

Smuler til spurvene... Da jeg var liten og ofte var her sammen med farmor, gikk det en liten ferge på dammen, med av- og påstigning gjennom porten. Jeg vet ikke når den sluttet å gå, men det er mange år siden jeg har sett den.

Både mengen turister og vannen i fontenen har tørket inn til nesten ingenting så sent i sesongen. Sammen med noen venninner dro jeg på badetur til fontenen i 7-årsalderen -hvem trenger vel Frognerbadet? Vi fant det tryggest å ikke spørre om lov hjemme først...


Rosebuskene har felt alle bladene, men blomstene holder ut. Under krigen ble rosebedene vissnok brukt til potetdyrking -matauk foran skjønnhet.

Jeg fant en fredelig benk en trapp opp fra labyrinten (som jeg har gått tre fjerdedeler av i et utdrikningslag -da hadde vi brukt en time og gadd ikke mer, selv om målet var å gå hele. Underveis havnet vi også i et utvalg japanske fotoalbum, ikke minst fordi vi alle var iført museører) og slo meg ned i sola med en bok.

Hjemveien la jeg til ridestien i Gyldenløves gate, hvor jeg fikk utløp for alle de barnslige tingene jeg gjør nesten uten å tenke over det om hørsten -subbe gjennom løvhaugene, plukke kastanjer og prøve å fange fallende blader i lufta. Jeg kan gå hjem fra Frognerparken -etter tre måneder hjemme i Oslo er det fortsatt en fantastisk tanke.

Ingen kommentarer: