fredag, juli 30, 2010

Ferien 2010: Stockholm

Som den oppmerksomme leser kanskje husker, var jeg i Stockholm i vinter også. Da var det i overkant kaldt, nå var det i overkant varmt, hvertfall de første dagene. Byen er uansett sjarmerende, men jeg foretrekker den nok om sommeren...

Vasamuseet. Der var vi ikke...

Gröna Lund. Der var vi heller ikke...

Derimot var vi på Junibacken og besøkte Madicken & co. Dette fantastiske Astrid Lingren-muséet anbefales for de som reiser med barn, de som i likhet med meg har et godt utviklet og bortskjemt indre barn og alle andre som en gang har lest en Astrid Lindgren-bok. Og er det noen der ute som ikke har lest Astrid Lindgren, så ta med en bok og sett dere i skammekroken med en gang! 

Et godt tips er forøvrig å komme tidlig -vi kom i 9.30-tiden og det var nesten ikke kø hverken i billettluka eller til Sagotåget. Da vi dro rakk billettkøen langt utenfor døra (og alle påstander om at barnefamiliene står opp med sola mens vi barnløse sover bort halve dagen er herved lagt døde).

Knugen og drottningen var på plass på sightseeingbåten.

Et diskret lite inngangsparti...

Feriens store nedtur var hotellet i Stockholm. Dette er utsikten fra vinduet vårt -i den såkalte tysta och lugna bakgården var det rehabilitering på gang, noe som medførte håndverkerbråk og steinskjæring (en vanvittig høy og gjennomtrengende lyd) fra klokka 7 om morgenen (hvilket jo kan være en medvirkende årsak til at vi var så tidlig på Junibacken), samt at hele bakgården hadde fått presenningtak, så vi hverken så himmelen eller skikkelig dagslys. Dessuten var frokostsalen altfor liten, så man måtte stå i kø for å få bord -eller gjøre som oss og spise et annet sted. Neste gang bor jeg nok et annen sted... 

2 kommentarer:

Malin sa...

Neste gang du drar til Stockholm (om du har planer om å dra igjen) MÅ du besøke Wasa-museet. Det er seriøst ett av de beste museumene Mark og jeg noen gang har vært på, og skipet er bare utrolig imponerende. Vi trodde det skulle være kjempedøllt, og planla å besøke det i ca en halv time fordi vi hadde Stockholmskortet, men endte opp med å være der i over 3 timer.

HildeSol sa...

Jeg var på Vasa-museet i februar, det var en av grunnen til at vi droppet det nå (i tillegg til at køene strakte seg langt utenfor inngangsdøren...).