mandag, september 29, 2008

Mini-shoppingEtter en snartur til storsenteret på Ski kom jeg hjem med én pose, som var så liten at den nesten var litt latterlig... Men den rommet alt jeg hadde kjøpt, så da skal man vel egentlig være fornøyd -både med posen og med impulsshopping-kontrollen.Dagens resultat ble to stoffbiter (det ene skal bli veske-for, det andre vet jeg ikke ennå. Først må jeg bestemme meg for hvilket som er det ene og hvilket som er det andre), et brett med trykknapper, en bitteliten neglefil og to klyper og en liten vase med sugekopper, som skal ha praktiske funksjoner på mitt overfylte kjøleskap.

Dessuten fikk jeg returnet modem og telefoni-tull fra Get, som ble prakket på meg da jeg skulle hente digital-boks. Er det egentlig noen der ute som har lykkes i å bestille bredbånd/telefon/digital-tv helt uten problemer? Jeg har nå skrekkhistorier om både Telenor, Tele2 og Get. NextGenTel har jeg foreløbig (*bank i bordet*) ingen grunn til å klage på, de kan jo ikke lastes for at det viste seg da montøren kom at telefonledningen min endte i en ledningsvase i kjelleren... Men nå har jeg både bredbånd, telefon og digital-tv, og håper det varer...

Nevnte jeg forresten at det høstferie? Noen fordeler skal man jo ha som deltidsansatt i skoleverket... Så på fredag drar jeg til Bergen!

søndag, september 28, 2008

De gales hus

Jeg har vært altfor lite flink til å benytte meg av det faktum at jeg har kino så å si rett utenfor døra. Egentlig er det jo helt ideelt -jeg kan gå hjemmefra et kvarter før filmen begynner, kjøpe billett og gå rett inn. Kinoen har nye fine saler, gode seter og ikke nevneverdig trengsel. Tror ikke det blir så lenge til neste besøk -det kommer mange spennende filmer i høst. Dagens dom:

De gales hus

Aina (Ingrid Bolsø Berdal) sliter med å takle livet. Hennes reaksjon på det er å kaste seg gjennom et utstillingsvindu ("originalt, men ikke særlig effektivt"), noe som får henne innlagt på mentalinstitusjonen Varden. I sin første gruppesamtale annonserer hun at hun er ikke syk, "bare litt sliten" (noe som høster rå latter fra de andre innlagte), men på Varden må hun bli. I likehet med resten av Vardens brokete forsamling av pasienter og ansatte prøver hun å få orden på livet sitt igjen -og det er ikke bare de "offisielt syke" som har sitt å slite med.

Jeg vet ikke mye om hva som skjer og hvordan ting foregår på psykiatrisk avdeling -det er mulig pasientene uforstyret kan diskutere selvmordsmetoder både i gangene og i gruppesamtalene. Men jeg stiller meg sterkt tvilende til at en avdeling med suicidale pasienter lar pasientene vandre fritt i et område med både tjern og toglinje, og enda mer tvilende til at tvangsinnlagte pasienter får gå ut og spise uten følge...

Ser man gjennom fingrene med visse troverdighetsbrister, likte jeg filmen godt. Stort sett tror jeg på personene og problemene deres -jeg har tross alt ikke så stor greie på psykiatriske lidelser... Det er mye galgenhumor og mange tragikomiske situasjoner, men også en del alvorlige og gripende scener. Det er mye bra fotografering og bildekomposisjon -lyssetting, vinklinger, skarp/uskarp fokus -og mye ultranære utsnitt, som øker følelsen av å komme tett på personene og deres indre liv. Det krever nok en del av skuespillerne, som gjør en god jobb -særlig Ingrid Bolså Berdal, Thorbjørn Harr som Ainas støttekontakt Stetson og Andrea Bræin Hovig som den forsagte og engstlige Maria.

Marias utvkling er også en av de tingene jeg stusser litt på -men igjen, jeg er på ingen måte spesielt kiunnskapsrik når det gjelder prsykiatri. Det er likevel med på å understreke den følelsen jeg sitter igjen med -et godt håndverk som underholder og rører, men som ikke står helt til troende.

torsdag, september 25, 2008

Stort bedre blir det ikke...

Det er litt stillstand på bloggfronten for tiden, men i påvente på inspirasjon kan jeg jo legge inn høstens musikalske nytelse. Fra Beat for beat sist fredag -Stephen Brandt-Hansen og Evelyn Jons: The prayer. Kan med fordel ses igjen og igjen og igjen...

fredag, september 19, 2008

søndag, september 07, 2008

Jeg fant, jeg fant...

Lurer på om søster husker disse skjørtene? Dette var utkledningsskjørtene våre da vi var små, og de har nok vært med på karneval både her og der De siste årene har de ligget i bunnen av sykurven min (jeg husker ikke hvordan de havnet der, men det er vel ikke usannsynlig at jeg reddet dem fra en tragisk skjebne i nærmeste søppelsjakt.) Nå er de hvertfall reparert og nyvasket, kanskje kan Lille Ville og andre småjenter på besøk ha glede av dem etterhvert.Og om noen skulle være i tvil -her er billedbevis: Det er høst, sånn er det bare.


Tid for kakao og te, stearinlys og innekvelder med håndarbeid og film. Eller som i dag; litt fransk barndomsnostalgi med Shagma:mandag, september 01, 2008

Fire svar...

Hentet fra Sulvistan -det oppfordres til videreføring...

Fire jobber du har hatt
1. Pleieassistent på sykehjem
2. Butikkmedarbeider
3. Sekretær
4. Biblioteksjef

Fire filmer du ser (så) igjen og igjen
1. Titanic
2. Fornuft og følelser
3. Hercules
4. Hair

Fire steder du har bodd
1. Oslo
2. Sortland
3. Averøy
4. Askim

Fire tv-show du ser igjen og igjen
1. Scrubs
2. Sex & singelliv
3. Beat for beat
4. Dharma & Greg

Fire steder du har vært på ferie
1. Island
2. Shetland
3. Korsika
4. Åland

Fire websider du sjekker daglig
1. Bloglines
2. Hotmail
3. Youtube
4. Østfoldskolenes nettportal

Fire steder du heller ville vært nå
1. Oslo
2. På teater
3. I et stort badekar
4. I en ryddigere leilighet...